• Telefoon 088 356 20 00
  • Mail [javascript protected email address]
Aanmelden informatiebijeenkomst
Pleeggezin en Gezinshuis

Pleegouder worden

Kan iedereen pleegouder worden?

Verschillende kinderen, verschillende pleegouders

Als pleegouder bied je een stabiele basis waar kinderen of jongeren (tijdelijk) mogen opgroeien. Of je helpt ze zelfstandig worden. Voor elk kind zoeken we de pleegouder die het meest geschikt is. Er zijn dus veel pleegouders nodig.

Om pleegouder te kunnen worden moet je 21 jaar zijn en een verklaring van Geen Bezwaar kunnen overleggen. We zoeken pleegouders in alle soorten en maten. Samenwonend of alleen, hetero of homo, rijk of arm, gelovig of niet gelovig. Wat vooral telt is dat je een kind structuur, warmte en veiligheid kan bieden. En dat kan zomaar voor een kind bij jou uit de buurt zijn.

Pleegzorg doen we samen

Als pleegouder heb je een vaste pleegzorgbegeleider. Een professional die je ondersteunt en begeleidt in de pleegzorg en in je contacten met de ouder(s). Als je wilt, heb je de mogelijkheid voor scholing om je kennis over pleegzorg of het gedrag van een kind te vergroten. Je ontvangt een pleegzorgvergoeding en in sommige situaties een vergoeding voor bijzondere kosten. Ook kun je deelnemen aan pleegoudercontacten in je omgeving, om je ervaring en vragen rond het pleegouderschap met andere pleegouders te delen.

Doorlopen van stappen

Om pleegouder te worden, doorloop je de volgende stappen. In het kort:

  1. Om te onderzoeken of pleegzorg bij jou past, lees je de informatie op deze website goed door of vraag je informatie bij ons op.
  2. Bezoek een informatieavond over pleegzorg in Gelderland van entrea lindenhout. Tijdens zo'n informatieavond vertellen een pleegouder en een pleegzorgbegeleider over pleegzorg en de voorbereiding om pleegouder te worden. Hierna beslis je over je aanmelding als pleegouder.
  3. Na je aanmelding en de aanvraag van een Verklaring van geen bezwaar, begint een voorbereidingstraject. Dit bestaat uit twee delen: een gezinsonderzoek en de voorbereidingstraining.
  4. Doorloop je het voorbereidingstraject goed? En zijn er geen bezwaren vanuit entrea lindenhout of jouzelf? Vanaf dan ben je beschikbaar als pleegouder.

Ik vraag informatie over pleegzorg aan

Velden met een * zijn verplicht
 

Ik kom naar een informatiebijeenkomst over pleegzorg

Ik kom graag naar een informatiebijeenkomst over pleegzorg bij entrea lindenhout
Heb je nog een vraag, bel gerust met 088 356 20 00

Velden met een * zijn verplicht