• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
Aanvraag informatie
Headerafbeelding

Save the date! Week van de Pleegzorg 2022

De Week van de Pleegzorg is 2 tot en met 9 november 2022. De aftrap is dinsdag 1 november om 20:00 uur in Arnhem!

Doel van deze actieweek is om extra aandacht te vragen voor pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Tijdens deze week worden huidige pleegouders in het zonnetje gezet en potentiële pleegouders actief geholpen en ondersteund in hun keuze of pleegzorg bij hen past. Initiatiefnemer van deze week is Pleegzorg Nederland, onderdeel van Jeugdzorg Nederland.

Aftrap dinsdagavond 1 november 2022 in Arnhem

Burgemeester Marcouch geeft op dinsdag 1 november om 20.00 uur het startsein voor de Week van Pleegzorg 2022 met de #groenlicht-actie. Verschillende gebouwen en objecten worden groen verlicht om aandacht te vragen voor pleegzorg en op te roepen om groen licht te geven voor de toekomst van een pleegkind. Tijdens de aftrap wordt het eerste exemplaar van het nieuwe boek ‘Bij elkaar blijven’ overhandigd aan onder andere burgemeester Marcouch. Dit boek bevat persoonlijke verhalen over pleegzorg en de blijvende verbinding die hier ontstaat tussen ouders, pleegkinderen en pleegouders.

Geef de toekomst van een kind groen licht

Het aantal aanmeldingen van nieuwe pleegouders daalde afgelopen jaar flink ten opzichte van het jaar daarvoor. Om ieder kind dat op pleegzorg wacht groen licht te kunnen geven zijn er 3500 nieuwe pleeggezinnen nodig. Zowel in deeltijd, kortdurend, als voor langere tijd. Tijdens de Week van de Pleegzorg zetten Pleegzorg Nederland en de lokale pleegzorgorganisaties zich in om meer zichtbaarheid te geven aan dit probleem en meer mensen enthousiast maken voor het pleegouderschap. Alles met het doel ieder kind de mogelijkheid te bieden zo thuis mogelijk op te groeien.

STDWvdPl.jpg