• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
Aanvraag informatie

Kindgericht werven van start!

Annemarie en Jolet zijn met het project 'Pleegzorg Dichtbij' gestart! Met dit project gaan zij kindgericht pleeggezinnen werven in Centraal Gelderland.

Pleegzorg Dichtbij

Het project houdt in dat Annemarie en Jolet voor kinderen uit Centraal Gelderland die wachten op een plek in een pleeggezin, op zoek gaan naar een passend pleeggezin dichtbij hun woonomgeving. Bijvoorbeeld via scholen en (sport)verenigingen in de buurt. Het voordeel is dat een kind zo in de eigen omgeving kan blijven. Dat geeft houvast. Bezoek van (en aan) ouders is makkelijker te realiseren, contact met eigen vriendjes blijft mogelijk en hopelijk kan het kind op de eigen school en sportclub blijven. Een plaatsing in een pleeggezin (voltijd én deeltijd) heeft al veel impact op kind en ouders, hoe fijn is het dan als het pleeggezin zo veel en goed mogelijk aansluit. Wil jij meedenken om voor ieder kind die juiste plek te vinden? Volg ons op Instagram of Facebook!

Per kind kijken wat past

IMG 7693

Annemarie en Jolet gaan voor de 11 gemeentes in Centraal Gelderland aan de slag. Zij vertellen: "Per kind zoeken we een pleeggezin dat aansluit bij de achtergrond en behoeftes van kind en ouders en dat aansluit bij de interesses van het kind. Zo is het voor Robin fijn om in een gezin met andere kinderen en huisdieren te zijn. Terwijl het voor Jana goed is om regelmatig in het weekend tot rust te komen in een gezin zonder kinderen, maar wel in de buurt van de manege waar haar paard staat. Voor kinderen als Robin en Jana zie je binnenkort misschien wel een oproep in de nieuwsbrief van school of op social media!"