• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
Aanvraag informatie

Dagelijks tips voor pleegouders en gezinshuisouders

Pleegouders en gezinshuisouders kunnen zich aanmelden voor Lockdown Aftelberichten: een mailtje met tips. Dat houdt de moed erin!

Opnieuw vijf weken thuis met de kinderen: dat hadden de meeste pleeggezinnen en gezinshuizen niet aan zien komen. Om ook deze lockdown toch zo goed mogelijk door te komen kunnen pleeg- en gezinshuisouders zich aanmelden voor de Lockdown Aftelberichten: een dagelijkse e-mail met tips en inspiratie die vanaf 21 december dagelijks wordt verstuurd.


Gezinshuisouder Jan Willem Roseboom is initiatiefnemer: “Wij moesten als gezinshuisouders even heel diep zuchten afgelopen week. Na 2,5 week quarantaine waren we precies één dag ‘vrij’ en hup: wéér wekenlang met z’n allen op een kluitje. We horen ook van veel andere pleeg- en gezinshuisouders dat ze er behoorlijk tegenop zien. Er is bij kinderen en ouders gewoon net wat minder energie en veerkracht en dat de scholen dicht gingen kwam totaal onverwacht. Daarom steken we zoveel mogelijk pleeggezinnen en gezinshuizen een dagelijks hart onder de riem met een slimme tip of creatief idee. Iets waarmee je een glimlach op je gezin tovert in deze lastige weken”.


De spontane actie is een initiatief van De Family Factory, de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen en entrea lindenhout. Aanmelden kan op https://www.denvp.nl/pleegzorg-en-corona/aftelberichten. Je krijgt dan tot 19 januari – of zolang als nodig- elke dag een Aftelmail toegestuurd. Bovendien ontvang je ook direct het digitale Samenspel in je mailbox met 20 verrassende gezinsactiviteiten.