• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
Aanvraag informatie

Aftellen naar de Week van de Pleegzorg 2021

Van 3 tot en met 10 november is de Week van de Pleegzorg. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland, onderdeel van Jeugdzorg Nederland, aandacht vestigen op pleegzorg en het tekort aan pleegouders.

Kick-off: #groenlicht op 2 november om 20 uur

Op dinsdagavond 2 november om 20.00 uur geeft Pleegzorg Nederland groen licht voor de Week van Pleegzorg 2021. Vanaf het bordes van het stadhuis in Rotterdam deelt auteur, columnist voor de Volkskrant en voormalig pleegkind Lily Monori van Dijken hoe pleegzorg haar leven heeft verrijkt. Zij leest voor uit haar kersverse autobiografie ‘Het verborgen meisje’. Theatermaker en acteur Jandino Asporaat, die heeft ervaren hoe het is wanneer je niet in een pleeggezin terecht kunt, zal haar woorden kracht bijzetten.

Want nog steeds wachten ruim 800 kinderen in Nederland op een pleeggezin op een plek waar het voor hen niet stabiel genoeg is. Hun leven en hun vrije ontplooiing staan in de wacht. Om voor hen het licht ook op groen te zetten, zijn er meer pleegouders nodig. In deeltijd, kortdurend of voor langere tijd. In de Week van Pleegzorg wil Pleegzorg Nederland met alle lokale pleegzorgorganisaties meer mensen enthousiasmeren voor het pleegouderschap. Zodat ieder kind zo thuis mogelijk kan opgroeien.

Tijdens de Week van Pleegzorg staan er veel verschillende activiteiten op de agenda in samenwerking met gemeenten, zoals netwerkbijeenkomsten en speciale activiteiten om pleegouders in het zonnetje te zetten.