• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
Aanvraag informatie

Informatiepakket pleegzorg

Bedankt voor je interesse in pleegzorg. Op deze pagina proberen we je er zoveel mogelijk over te informeren.

Bekijk informatie over pleegzorg

Hieronder vind je een aantal links waarmee je meer informatie over pleegzorg kunt inzien. Deze informatie gaat over pleegzorg bij entrea lindenhout, de verschillende vormen van pleegzorg (deeltijd, voltijd en crisis) en over de landelijke pleegzorgcampagne ‘Jouw huis een 2e thuis'.

Pleegzorg is er in verschillende vormen

Heb je de test op pleegzorg.nl al ingevuld? Hiermee ontdek je in een paar minuten welke vorm van pleegzorg momenteel het beste bij je lijkt te passen.

Informatiebijeenkomsten

Regelmatig organiseren we informatiebijeenkomsten waarin een ervaren pleegouder en een pleegzorgmedewerker vertellen over de praktijk. Hoe is het nu écht om pleegouder te zijn en wat is bijvoorbeeld de achtergrond van de kinderen waarvoor we een plekje zoeken?

Ook krijg je uitgebreide informatie over hoe de aanmelding, de selectie en de voorbereiding van pleegouders gaat. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen en in gesprek te gaan met elkaar.

We nodigen je van harte uit om een informatiebijeenkomst bij te wonen. Deze bijeenkomsten zijn zowel online als fysiek op verschillende locaties, dus er is er altijd een in de buurt. Meld je hier aan.

Volg ons op Facebook en Instagram

Op Facebook en Instagram delen we veel actualiteiten. Zo houden we je op de hoogte van verschillende pleegzorgonderwerpen en delen we nieuwe ervaringsverhalen. Ook plaatsen we hier profielen van kinderen die een plek in een pleeggezin zoeken.

Contact

Heb je een vraag of wil je meer weten? Neem gerust contact op met ons Ondersteuningsteam Pleegzorg, via pleegzorg@entrealindenhout.nl of 088 356 30 11.