• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
Aanvraag informatie

Voor deze kinderen zoeken we pleegouders

Soms is er in het bestaande bestand van pleeggezinnen geen passende plek voor een kind. Dan zoeken we kindgericht naar een pleeggezin.

Kun jij (een van) deze kinderen het plekje bieden dat bij ze past?

Op dit moment zoeken we voor onderstaande kinderen naar pleeggezinnen. Goed om te weten is dat de namen en foto's niet echt zijn. De omschrijvingen van de kinderen zijn dat wel.

Adobe Stock 226464870 Giovanni header klein

Mag Giovanni (6) bij jou buitenspelen en gourmetten?

Voor Giovanni zoeken we in de omgeving van Arnhem een gezin waar hij om de week van vrijdagavond tot en met zondagavond mag zijn. Dit ter ontlasting van zijn alleenstaande moeder. Giovanni is vrolijk, blij en lief. Hij houdt van gezelligheid en is behulpzaam.

Adobe Stock 123213751 voor website

Mag Siem (6) bij jou een mooie auto bouwen?

Siem heeft veel humor. Hij is graag bezig en kan zich goed vermaken. Hij houdt van bouwen, bijvoorbeeld met K’NEX, en knutselt en tekent graag. Hij kan van niets iets maken. Zo maakt hij van afvalmateriaal een auto. Voor Siem zoeken we een pleeggezin op bereisbare afstand van Didam. 

Adobe Stock 347565920 Julian en Delano header

Mogen Julian (5) en Delano (bijna 4) bij jou buitenspelen?

Voor William Schrikker Pleegzorg zoeken we een pleeggezin rondom Arnhem waar de broertjes Julian en Delano om het weekend mogen logeren. De jongens houden van buiten spelen - in de zandbak, op de schommel en lekker ravotten. Ze houden ook van snoezelen op de bank en kinderseries kijken. Verder spelen ze graag met LEGO DUPLO en vinden ze het leuk om vormen en kleuren te sorteren.

Adobe Stock 713847309 Navi header

Mag Navi (3) bij jou buitenspelen?

Voor Navi zoeken we een gezin op bereisbare afstand van Culemborg waar hij om het weekend mag logeren. Dit ter ontlasting van zijn alleenstaande moeder. Navi is innemend en heeft veel interesses.

Adobe Stock 422629056

Mogen Zaid (6), Aya (5) en Sami (4) bij jou opgroeien?

Zaid, Aya en Sami kunnen door omstandigheden niet bij hun moeder wonen. We zoeken voor hen een plek in de omgeving van Doetinchem, waar zij kunnen opgroeien en van waaruit zij ook contact met hun moeder kunnen hebben. Het liefst een plek voor met zijn drieën, maar mocht je een plekje voor één of twee van deze kinderen hebben, dan horen we dat ook graag.

Adobe Stock 595793719 sem groot

Mag Sem (9) uit Wijchen twee weekenden per maand komen knutselen en bakken? Of misschien wel lekker buitenspelen of een spelletje doen?

Sem is een lieve jongen die veel leuk vindt. Hij heeft veel energie en speelt graag buiten, maar ook binnen kan hij zichzelf goed vermaken. Knutselen, oude apparaten uit elkaar halen, bakken en koken of een spelletje spelen… Sem houdt ook van dieren - vooral van dieren die in een kooi zitten.

Adobe Stock 663835368

Mogen Mees en Tygo (4) bij jou spelen?

De tweeling Mees en Tygo is enthousiast en vrolijk. De jongens houden ervan om buiten te zijn, al kunnen ze zich binnen ook goed vermaken. We zoeken een gezin in de omgeving van Zelhem waar zij twee à drie weekenden in de maand mogen zijn.

Adobe Stock 338261360 min

Mogen de zussen Xenna (10) en Izara (7) bij jou (buiten)spelen en logeren?

We zoeken naar een logeerplek in de buurt van Aalten voor een aantal dagen per maand voor Xenna en Izara. Zussen die allebei dol zijn op dieren, buitenspelen, creatief bezig zijn en met andere kinderen spelen. We zoeken mensen die een soort opa of oma willen zijn voor de kinderen, met wie ze gezellig op pad kunnen gaan. Of een soort oom of tante, met of zonder kinderen, met wie ze die leuke dingen kunnen doen.


Adobe Stock 351638120 Jimmy en Toby header

Mogen broertjes Jimmy (9) en Toby (4) om het weekend bij jullie logeren?

De broertjes Jimmy en Toby komen uit Wijchen en houden van stoeien en spelen. We zijn op zoek naar een pleeggezin waar zij om het weekend mogen logeren.


Adobe Stock 197743927

Mogen Maria (4) en Simon (3) bij jou spelen en logeren?

Maria en Simon zijn een gezellige broer en zus die zich beiden goed kunnen vermaken en goed kunnen luisteren. We zoeken een gezin in de buurt van Arnhem waar zij enkele dagen per maand mogen spelen en soms een nachtje mogen logeren.

Kindgericht werven

Met kindgericht werven zoeken we op een actieve manier naar een passend pleeggezin voor een specifiek kind, buiten ons bestaande pleegouderbestand om. Deze manier van zoeken doen we op dit moment in alle gemeentes van Centraal Gelderland en in de Achterhoek.

In de eigen omgeving van het pleegkind
We zoeken met kindgericht werven dichtbij de woonomgeving van het pleegkind, bijvoorbeeld via scholen en (sport)verenigingen in de buurt. Het voordeel is dat een kind zo in de eigen omgeving kan blijven. Dat geeft houvast. Bezoek van (en aan) ouders is makkelijker te realiseren, contact met eigen vriendjes blijft mogelijk en hopelijk kan het kind naar de eigen school en sportclub blijven gaan. Een plaatsing in een pleeggezin (voltijd én deeltijd) heeft al veel impact op kind en ouders, hoe fijn is het dan als het pleeggezin zo veel en goed mogelijk bij hen aansluit?