• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
Aanvraag informatie

Voor deze kinderen zoeken we pleegouders

Soms is er in het bestaande bestand van pleeggezinnen geen passende plek voor een kind. Dan zoeken we kindgericht naar een pleeggezin.

Kun jij (een van) deze kinderen het plekje bieden dat bij ze past?

Op dit moment zoeken we voor onderstaande kinderen naar pleeggezinnen. Goed om te weten is dat de namen en foto's niet echt zijn. De omschrijvingen van de kinderen zijn dat wel.

Adobe Stock 179998195 Layla en Elmira header

Layla (10) en Elmira (8) zijn slim en sociaal...

... en zoeken een gezin in de omgeving van Elst waar zij om de week een weekend mogen zijn

Layla is een rustig en slim meisje. Zowel op school als thuis gaat het goed met haar. Haar zusje Elmira wordt omschreven als gevoelig, eerlijk, creatief en een gezellige kletser.

Adobe Stock 663835368

Mees en Tygo (4) zijn actief en gezellig...

... en zoeken een gezin in de omgeving van Zelhem waar zij drie weekenden in de maand mogen zijn

De vierjarige tweeling Mees en Tygo is enthousiast en vrolijk. De jongens houden ervan om buiten te zijn, al kunnen ze zich binnen ook goed vermaken.

Adobe Stock 338261360 min

Mogen de zussen Xenna (10) en Izara (7) bij jou (buiten)spelen en logeren?

We zoeken naar een logeerplek in de buurt van Aalten voor een aantal dagen per maand voor Xenna en Izara. Zussen die allebei dol zijn op dieren, buitenspelen, creatief bezig zijn en met andere kinderen spelen. We zoeken mensen die een soort opa of oma willen zijn voor de kinderen, met wie ze gezellig op pad kunnen gaan. Of een soort oom of tante, met of zonder kinderen, met wie ze die leuke dingen kunnen doen.

Finn

Mag de sportieve Finn met jou tennissen? Of samen met jou op pad op de fiets?

De 7-jarige Finn is een echte sportieveling die actief is en houdt van buiten zijn. Tennissen, naar het zwembad gaan, een potje voetballen, fietsen… Alles vindt hij leuk! Finns ouders hebben behoefte aan de ondersteuning van een pleeggezin voor een aantal vaste dagen per week. Dit mag zowel doordeweeks als in het weekend zijn. We zoeken een gezin dat op bereisbare afstand van Arnhem woont. Ben of ken jij het gezin dat we zoeken voor Finn?

Mogen broertjes Jimmy (9) en Toby (4) een keer per maand bij jullie logeren?

Voor de broertjes Jimmy (9) en Toby (4), uit de buurt van Wijchen, zoeken we naar een weekendgezin waar de jongens een keer per maand (of misschien in de toekomst om de week) kunnen gaan logeren. Hun moeder heeft het nodig om af en toe op te kunnen laden, zodat ze de opvoeding vol kan houden.


Kindgericht werven Saar en Ties overzichtspagina

Mag de tweeling Saar en Ties (6) met jou heerlijke koekjes bakken?

Voor Saar en Ties, een tweeling van 6 jaar, zoeken we een gezin in (een van de dorpen rondom) Wijchen waar ze mogen spelen. Het liefst twee zaterdagen per maand (overdag). Ties is gek op klussen, motoren, stoeien en voetballen. Saar is een bijdehand, maar vooral ook lief, meisje dat dol is op knutselen en frutselen.

Mag Dylan (10) bij jou buiten tot rust komen?

In Wijchen of de nabije omgeving daarvan zijn we op zoek naar een plek waar Dylan van 10 jaar een of twee nachten per week mag zijn – bij voorkeur doordeweeks. Dylan groeit op bij zijn vader en oudere zus. Alle drie hebben zij een vorm van autisme en de kinderen hebben onderling veel strijd, waardoor de opvoeding voor vader erg zwaar is. Daarom is het fijn als de kinderen allebei een eigen, fijne plek buiten het gezin krijgen om naartoe te kunnen gaan.


Adobe Stock 197743927

Mogen de vrolijke Maria (3) en Simon (2) uit Arnhem bij jou spelen en logeren?

We zijn op zoek naar een pleeggezin in de buurt van Arnhem voor Maria (3) en Simon (2). Zij groeien op in een druk gezin met meerdere kinderen dat door omstandigheden weinig contact heeft met familie. Voor het gezin zou het fijn zijn om mensen te leren kennen waar Maria en Simon enkele dagen per maand kunnen spelen en logeren. Mensen die een soort opa, oma, tante, of oom willen zijn voor de kinderen, met wie ze er gezellig op uit kunnen gaan.

Kindgericht werven

Met kindgericht werven zoeken we op een actieve manier naar een passend pleeggezin voor een specifiek kind, buiten ons bestaande pleegouderbestand om. Deze manier van zoeken doen we op dit moment in alle gemeentes van Centraal Gelderland en in de Achterhoek.

In de eigen omgeving van het pleegkind
We zoeken met kindgericht werven dichtbij de woonomgeving van het pleegkind, bijvoorbeeld via scholen en (sport)verenigingen in de buurt. Het voordeel is dat een kind zo in de eigen omgeving kan blijven. Dat geeft houvast. Bezoek van (en aan) ouders is makkelijker te realiseren, contact met eigen vriendjes blijft mogelijk en hopelijk kan het kind naar de eigen school en sportclub blijven gaan. Een plaatsing in een pleeggezin (voltijd én deeltijd) heeft al veel impact op kind en ouders, hoe fijn is het dan als het pleeggezin zo veel en goed mogelijk bij hen aansluit?