• Telefoon 088 356 20 00
  • Mail [javascript protected email address]
Aanvraag informatie

Centraal Gelderland start pleegzorgcampagne

Samenwerkende gemeenten, pleegouders en pleegzorginstanties werven nieuwe pleegouders

De 11 samenwerkende gemeenten in de regio Centraal Gelderland starten op 30 april 2020, samen met betrokken pleegouders en pleegzorginstanties, een wervingscampagne voor nieuwe pleegouders. De aftrap van de campagne vindt vanwege de coronacrisis plaats via social media. Hier is het speciale campagnefilmpje gedeeld.

Er is voor gekozen om, ondanks de corona-crisis, door te gaan met een online-aftrap en de wervingscampagne. Juist nu de druk op gezinnen toeneemt, de vraag naar pleegzorg groeit, en het aantal pleegouders niet toeneemt, is het belangrijk om nieuwe pleegouders te werven. 'Als je ruimte hebt in je hart en in je huis, dan kun je iets voor de kinderen in deze wereld betekenen', aldus pleegouder Lotte. 'En er zijn zoveel mogelijkheden binnen pleegzorg waarin je iets kunt betekenen'.

De 11 samenwerkende gemeenten in de regio Centraal Gelderland zijn: Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Wageningen, Westervoort en Zevenaar. De betrokken pleegzorgorganisaties: William Schrikker Gezinsvormen, Leger des Heils pleegzorg, Pactum en entrea lindenhout.

We hopen veel nieuwe pleegouders te vinden.