• Telefoon 088 356 20 00
  • [javascript protected email address]
Aanvraag informatie

Wat is pleegzorg?

Een gezinssituatie bieden waar een kind mag zijn

Kinderen mogen opgroeien in een gezin

Niet meer bij je ouders kunnen of mogen wonen is erg ingrijpend voor een kind. Wanneer er thuis problemen zijn, wordt altijd eerst gezocht naar mogelijkheden om een kind thuis te helpen. Helaas is dat niet altijd voldoende. Sommige kinderen en jongeren kunnen niet alle dagen bij hun ouders wonen. Sommigen voor langere tijd niet. Bijvoorbeeld omdat hun ouders problemen hebben en er op korte termijn geen uitzicht is op verbetering van de situatie thuis.

Deze kinderen hebben vaak een onzekere periode achter de rug. Dan is het fijn als ze in een gewone gezinssituatie terecht kunnen. Voor ieder kind wordt individueel gekeken welke vorm van pleegzorg past. Altijd is het belangrijk dat het een plek is waar ze zich thuis voelen, kunnen wonen en op kunnen groeien tot ze weer terug gaan naar hun ouders, of zelfstandig gaan wonen.

Dichtbij in een vertrouwde omgeving

We willen graag dat een kind dichtbij of in de eigen omgeving kan blijven wonen. Zo kan het zijn eigen school blijven bezoeken, zijn vriendjes blijven zien en op zijn sportclub blijven. Opgroeien met de mensen en dingen die vertrouwd zijn. Een pleeggezin dichtbij betekent ook dat pleegkinderen makkelijker hun ouders kunnen zien.

Ik ontvang graag informatie over pleegzorg

Ik heb het privacybeleid gelezen en ga akkoord
Velden met een * zijn verplicht